Het ontwikkeladvies 45+ is een gratis carrièrecheck voor werknemers en ZZP-ers. Samen met mij (gecertificeerd coach) ga je  in vier sessies van één uur kijken naar je huidige situatie.

Herken je dit?

Je bent inmiddels ouder dan 45 jaar, al jaren werkzaam bij dezelfde werkgever of als ZZP’er en je moet nog een hele tijd werken tot aan je pensioen. Maar zit je nog wel op de goede plek? Is dit wat je in gedachten had en waar je wilt zijn? Heb je nog ambities maar geen idee hoe je dit aan moet pakken?

Dan is het ontwikkeladvies 45+ waarschijnlijk iets voor jou!

 

Ontwikkeladvies 45+

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft speciaal voor werkenden (zowel werknemers in loondienst als ZZP’ers) in de categorie 45+, die hun carrière en hun toekomst op werkgebied onder de loep willen nemen, het traject “Ontwikkeladvies 45+” in het leven geroepen. Zo kun je samen met een gecertificeerde coach sparren en met een open blik naar jouw werksituatie en je toekomst kijken. Zit je op het juiste pad, of ben toe aan een verandering? Zodat je met plezier naar je werk gaat, regie kunt nemen over je loopbaan en op een fijne manier tot je pensioenleeftijd aan het werk blijft. En het mooiste van dit alles? Je kunt geheel kosteloos deelnemen aan dit traject.

Voor wie is dit traject bedoeld?

Zoals uit de naam al blijkt is dit traject bedoelt voor werknemers en zzp’ers in de leeftijdscategorie 45+. Maar dat is niet de enige eis:

  • Je moet minimaal 12 uur per week werken (in loondienst en/of als ZZP’er).
  • Ook het is het belangrijk dat je niet in de ziektewet zit (hier zijn andere regelingen voor).
  • Ook zit je niet in een reorganisatie of ontslagregeling (ook hier andere trajecten voor).

Wat houdt een 45+ ontwikkeladvies nou precies in?

Samen met een mij ga je, in vier sessies van één uur, kijken naar je huidige situatie. Je competenties, kwaliteiten, en vaardigheden. Ook ga je kijken naar de eisen die je stelt aan je werk, denk hierbij aan het aantal arbeidsuren, reistijd, locatie etc.

Vervolgens ga je oriënteren op de toekomst. In hoeverre passen deze eisen en je competenties nog bij je huidige functie? Sta je nog hetzelfde in het leven als toen je met je huidige baan begon? Ben je er gelukkig of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Je wordt je ook meer bewust van de persoonlijke, financiële en rechtspositionele consequenties die verbonden zijn aan het blijven in je huidige functie of het switchen naar een nieuwe werkomgeving.

Het resultaat van het traject is een helder ontwikkelplan. Welke acties wil je ondernemen richting de toekomst? Hoe ga je dit aanpakken en kun je dit zelf, of heb je professionele ondersteuning nodig om je verder te ontwikkelen of te specialiseren?

 

Interesse?

Wil je gebruik maken van een Ontwikkeltraject 45+? Dat kan! Klik op de knop Contact en laat je gegevens achter. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om jouw situatie door te nemen en je uit te nodigen voor het eerste gesprek.

Wat Levert een Ontwikkeladvies 45+ op?

  • Inzicht in de mogelijkheden voor jouw toekomst
  • Een helder ontwikkelplan met actiepunten
  • Inzicht om regie op je loopbaan te nemen tot aan je pensioen

 

 

Saskia Morsink - Coaching en training - logo png