Waarom wandelen werkt….

Wandelen, mindfullnes en inspiratie

Wandelen?! een paar jaar geleden had ik als associaties:

  • oudbollig
  • dat is voor oude mensen
  • theekransje
  • verplichtingen
  • brengt me niks….

Inmiddels is dat anders. Het gaat namelijk voor mij niet om het wandelen an sich, maar om wat het me oplevert. De eerste 10/15 minuten zie ik vaak eigenlijk niets. Heb ik een soort van tunnelvisie. Gedachten (als “ik heb hier helemaal geen tijd voor”) die me bezig houden draaien als een wervelwind in mijn hoofd, om nog maar niet te spreken van alle to-do’s en wish en bucketlists. Ik probeer mijn telefoon uit te zetten, of in ieder geval op stil, en de neiging toch nog even te spieken op social media te bedwingen. Geen oortjes of dopjes in, niet lopen om maar het aantal stappen te halen van de dag, maar om weer mijn voeten letterlijk en figuurlijk op de grond te krijgen. te landen, te aarden, hoe je het ook wilt noemen.

Na de eerste 10, ietwat ongemakkelijk al snelwandelende, minuten is het net of ik ineens wakker wordt: ik hoor meer, proef meer, ruik meer en zie meer dan daarvoor en al die gedachten reduceren zich tot een soort van essentie. Er blijft iets over; wat me nu echt bezighoudt, belemmert of juist groeit. En daar sta ik letterlijk en figuurlijk dan bij stil….Vaak neem ik een klein notitieblok mee om de essentie vast te leggen; een inzicht, een helder plan, een volgende stap.

Wandelen brengt:

  • rust
  • overzicht
  • ruimte
  • creatie en inspiratie

Ook in coachingstrajecten zet ik deze vorm van coaching graag en met regelmaat in. Ik geloof dat door letterlijk zelf in beweging te komen, dat wat je beweegt kan en mag gaan bewegen.

Wil je eens kennis maken wat wandelen met mij jou kan brengen?
Sluit dan eens aan bij de maandelijkse mindfullness wandelingen of neem contact op voor een kennismakingssessie.

Saskia Morsink - Coaching en training - logo png